Etichete

, , , , ,


 

_DSC0723

Călătoria este până la momentul de față cea mai mare pasiune a mea, am descoperit asta acum 2 ani și cu orice ocazie am, plec să vizitez.

Ultima escapadă pe care am avut-o a fost la Praga, capitala Republicii Cehe, un oraș minunat, care îți încântă privirea cu arhitectura sa. Chiar dacă am fost doar un weekend, am apucat să vizităm tot ceea ce ne-am propus, chiar mai mult și tin să menționez că ne-am mișcat mai mult pe jos și doar la unele obiective turistice am ajuns cu mijloacele de transport în comun.

Praga mai este numit și “Orașul celor 100 de clopotnițe” sau “Orașul de aur” iar centrul istoric este inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

Praga este în topul celor mai vizitate orașe din Europa și a fost și pe wishlist-ul meu din acest an. Nici nu mă miră faptul că foarte multă lume dorește să vadă acest oraș, este mirific de-a dreptul, am rămas mereu surprinsă, deloc dezămagită.

Noi oamenii de obicei plecăm undeva cu anumite așteptări, de data aceasta, Praga mi-a depășit așteptările și m-a fascinat. Când călătoresc, am anumite lucruri pe care doresc să le fac în fiecare oraș și anume:

 1. Să observ arhitectura clădirilor (chiar dacă nu sunt architect, îmi place frumosul);
 2. Să găsesc un rooftop bar sau restaurant;
 3. Să găsesc un loc de belvedere.

Aceste 3 lucruri nu dispar niciodată din gând atunci când facem traseul de vizitare, normal mereu dorim să ajungem să vedem cât mai multe atracții turistice. Când călătoresc doar în weekend, relaxarea mea înseamnă să vizitez și să observ cât mai multe locuri, oamenii și stilul lor de viață.

După cum spuneam, în 2 zile am reușit să vizitez tot ceea ce mi-am propus și vă voi detalia puțin traseul, poate veți ajunge să vizitați Praga și nu aveți idee de unde să începeți.

_DSC0691

Let’s do it!

Sâmbătă:

 1. Castelul/Cetatea din Praga (în interiorul castelului veți observa diferite curți interioare, case, toate fiind grupate în jurul Catedralei Sf. Vitus, strada de aur, care sunt toate atracții turistice);
 2. Catedrala Sf. Vitus
 3. Strada de aur
 4. Biserica SF. Nicholas din Mala Strana (se poate urca în turn)
 5. Capul lui Franz Kafka
 6. St. George’s Basilica
 7. Turnul Petrin

Seara ne-am relaxat la un restaurant din apropierea Turnului Petrin după care am luat-o spre cazare, care să nu vă zic, a fost un apartament cu o priveliște minunată. Cazarea am gasit-o pe Airbnb, din nou vă recomand cu încredere, prețuri bune și cazare excelentă (o noapte 60$ la 5 persoane). Apartamentul nostru se afla la 5 minute de Castelul Praga, tot ceea ce trebuia să faci, era să urci treptele până acolo, pe langă asta avea o terasă unde puteai să savurezi cafeaua dimineața având în față panorama orașului.

Duminică:

 1. Piața orașului vechi
 2. Ceasul astronomic
 3. Biserica Tyn
 4. Podul Charles
 5. Zidul lui Lenon
 6. Casa dansatoare
 7. Turnul Televiziunii
 8. Opera Natională

Aș fi putut scrie la nesfârșit, deoarece te plimbi pe straduțele Pragăi iar în jurul tău sunt numai clădiri minunate, sper ca atracțiile menționate mai sus să vă fie de folos.

După ce am vizitat toate cele dorite, ne-am oprit într-un Comics Bar să bem o cafea, pentru a porni mai departe la drum. Drumul din Timișoara până la Praga și înapoi l-am parcurs cu mașina.

Costurile unei escapade de acest gen sunt pentru buzunarul tuturor, trebuie doar să îți dorești să călătorești. Pentru 2 persoane am cheltuit 300 euro, inclus tot in acesti bani.

Sper ca acest articol să vă trezească interesul de a vizita Praga, iar în continuare voi lăsa pozele sa îmi susțină scrierea.

P.S. Multumiri speciale lui Rares Voiconi, a fost un ghid pe masura si un fotograf si mai bun.

Anunțuri